![]() |
D-smart ekranda 3 tane kırmızı led yanması - ARIZA |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
admin
Admin
Kayıt Tarihi: 01-Ekim-03 Konum: Turkiye Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7339 |
Alıntı Cevapla
Konu: D-smart ekranda 3 tane kırmızı led yanması - ARIZAGönderim Zamanı: 17-Aralık-08 Saat 00:35 |
|
Bu açıklama Teknik servis becerisi olanlar içindir.. D-smart ekranda 3 tane kırmızı led yanması ve cihazın açılmaması arızası çözümüD-smart cihazımızın kapağını açıyoruz,beslemede bulunan C102 ve C105 kapasitörleri (1500mf/10v) şişme yaparak bozulduğu için söküyoruz,yerlerine 2200 mf/16v takıyoruz arızamızın yarısı tamam.Daha sonra cihazımızn fişini takıyoruz. 1-ön paneldeki select ve yukarı tuşuna basılı tutuyoruz 2-displayde kare menü gelir 3-akabinde kumandadn yardım tuşuna basıyoruz 4-vizard yazısı çıkar 5-vizard yazısı sarıyken siyah konumuna geçince fişi çekiyoruz 6-5 saniye sonra fişi takıp cihazımızın ayarlarını yapıyoruz. |
|
![]() |
|
turabi
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 03-Mayıs-08 Konum: Turkiye Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
Alıntı Cevapla
Konu: D-smart ekranda 3 tane kırmızı led yanması - ARIZAGönderim Zamanı: 16-Ağustos-09 Saat 10:31 |
|
Merhaba...Benim cihazım Next YE-9950 CIS...2200 mf/16v kapasitörlerinden iki tane aldım...Makinayı açtım fakat C102 (1500mf/10v) olmasına rağmen C105 (1000mf/16v) değerlerinde...Şimdi bu ikisinin yerlerine 2200 mf/16v kapasitörlerini taksam sorun olurmu...? |
|
![]() |
|
turabi
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 03-Mayıs-08 Konum: Turkiye Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
Alıntı Cevapla
Konu: D-smart ekranda 3 tane kırmızı led yanması - ARIZAGönderim Zamanı: 16-Ağustos-09 Saat 12:28 |
|
Cevabı bekleyemedim...:)....Takma işlemlerini yaptım ve cihazı çalıştırdım...select ve yukarı tuşlarına basılı tuttum ama kare menü çıkmadı...Sonra yardım a bastım...Ve Stand By dan çıkardım...Şu anda çalışıyor...Teşekkürler... |
|
![]() |
|
hadji80
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 20-Ocak-10 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
Alıntı Cevapla
Konu: D-smart ekranda 3 tane kırmızı led yanması - ARIZAGönderim Zamanı: 20-Ocak-10 Saat 18:16 |
|
merhaba bende de iki tane var Next YE-9950 CIS ikisindede ayni sorun mevcut anlamadagim tek konu bu sisme yapan seyleri nereden temin edebilirim ben avrupada ingilterede yasiyorum yardimci olursaniz sevinirim |
|
![]() |
|
zeroLife
Üye
Kayıt Tarihi: 23-Eylül-09 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 60 |
Alıntı Cevapla
Konu: D-smart ekranda 3 tane kırmızı led yanması - ARIZAGönderim Zamanı: 21-Ocak-10 Saat 14:03 |
|
Beslemeler şişiyor valla ingiltere için diyebileceğim şudur ki cihazı aldığınız yere gidiniz yok o olmaz ise bir türk elektrikçi bulun dicem orada bulunur mu bilmem ya da ingilizlerinde bu işleri halleden yerleri mevcuttur herhalde biraz bakının hatta eliniz yatkın ise siz bile kendiniz halledebilirsiniz parçaları bulup benim garibime giden oranın elektrik sistemleri bizden kat kat iyidir beslemlere nasıl zarar vermiş anlamadım... |
|
|
Sonsuza Kadar...
|
|
![]() |
|
hadji80
Yeni Üye
Alıntı Cevapla
Konu: D-smart ekranda 3 tane kırmızı led yanması - ARIZAGönderim Zamanı: 21-Ocak-10 Saat 14:40 |
|
vallah uzun zamandir kullaniyorum sorun cikmadi 1 tanesi bayagi oldu bozuk, ikinciside 2-3 gun once bozuldu cihazlari ben turkiyeden aldim daha ilk ciktigi gunlerde o zamanlar dsamrt avrupa yoktu halen cogu kanali bedava izleyebiliyordum avrupa aktivasyonu icin para istemislerdi bende kapanana kadar boyle kullanirim diye dusunuyordum tek yapabilecegim galiba turkiye ye gelirken getiririm orada yaptirip geri getiririm yada kardesimi arar ondan siparis ettiririm bakacagiz artik bu arada bu degistirecegim parcalarin tam adini ve model numarasini biliyorsaniz yazarmisiniz dogru parcalari alayim yanilmiyorsam yuksek degerlerdeki parcalari almam gerekecek bir daha sorun cikmasin diye bir de halen garanti kapsamindamidir cunku ben aldigimda adam iki yil grantili demisti daha 1 yildan fazla oldu bu konuda bir bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim simdiden tesekkurler |
|
![]() |
|
ruzgarboy
Üye
Kayıt Tarihi: 07-Nisan-09 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
Alıntı Cevapla
Konu: D-smart ekranda 3 tane kırmızı led yanması - ARIZAGönderim Zamanı: 21-Ocak-10 Saat 21:45 |
|
merhaba arkadaslar 4-5 gun once bende aynı sorunu yasadım.makınayı sabah fıse takıyorum uc lamba yanıyor oylece kalıyor 2-3 defa fıse takıp cıkarınca calıstı.garantıyı aradım geldıler adam makınaya baktı bunda bısey yok dedı bu tur cıhazların fısı hep takılı olmalı dedı,ne alakaysa.simdi benım anlamadıgım bu cıhazlar 2 seneye bır boyle bozulacakmı.bende neta uydu alıcısı var tam 10 senelık daha bırgun arıza vermedı ne beslemesı sıstı ne bı tarafı yandı.pekı bunlar neden boyle arkadaslar.garantıye gonderdım umarım duzeltırler.herkese selamlar |
|
|
bazen anılara yakısan en guzel mücevher ıkı damla gözyaşıdır...
|
|
![]() |
|
ruzgarboy
Üye
Alıntı Cevapla
Konu: D-smart ekranda 3 tane kırmızı led yanması - ARIZAGönderim Zamanı: 22-Ocak-10 Saat 10:43 |
|
arkadaslar pekı bız bu kapasitörleri nerden temın edebılırız bılgısı olan varmı.tv tamırcılerındenmı alacagız.bılen varsa soylesın.selamlar |
|
|
|
|
![]() |
|
zeroLife
Üye
Alıntı Cevapla
Konu: D-smart ekranda 3 tane kırmızı led yanması - ARIZAGönderim Zamanı: 22-Ocak-10 Saat 13:57 |
|
Arkadaşlar yanan parçalar Kondansatör'lerdir cihazın üstünden bakarsanız görürsünüz silindir şeklinde elektrik devreleri ilgili önemli parçalardır gelelim neden yandığına internette biraz araştırırsanız ne kadar çok kişinin başına geldiğini görürsünüz ki bu kişilerden biri şahsımdır 1 yıl oldu kullanalı sonra bir kaç kez elektrikler gitti geldi yok voltaj indi çıktı filan derken bir gün açılmadı cihaz gittik yaptırdık illa d-smart servisi olmak zorunda değil zaten garanti kapsamında saymadıkları için nereye giderseniz gidin para vereceksiniz yok ben anlarım bu işlerden diyorsanız elektrikçilerden bu parçaları temin edebilirsiniz artı olarak televizyon tamircisi vb. yerlenden de temin eder yapabilirseniz açıp değiştirirsiniz parçaları aman uyarım kutuyu açtıktan sonra tüm garantisi iptal olur bildiğiniz gibi he birde neden bütün d-smartlarda oluyor bu diğer cihazlarda olmuyor çünkü d-smart kutularına takılan Kondansatör'ler ucuz olduğu için Çin malı yani dandik en fazla o kadar dayanıyor kaliteli Kondansatör takılır ise tekrar böyle bir şey olma olasığı çok düşüyor kesinlikle bir daha olmaz diye bir şey yok ama içiniz rahat ediyor yani olay budur arkadaşlar sorularınız olursa sorun ben her gün buradayım yönetici arkadaşlar ise neyse elimden gelen yardımı yaparım... |
|
|
Sonsuza Kadar...
|
|
![]() |
|
hadji80
Yeni Üye
Alıntı Cevapla
Konu: D-smart ekranda 3 tane kırmızı led yanması - ARIZAGönderim Zamanı: 22-Ocak-10 Saat 14:30 |
|
isimleri tam olarak ne bunlarin bir de yanilmiyorsam yuksek degerlerdekini almamiz erekiyormus yardimci olursaniz sevinirim |
|
![]() |
|
zeroLife
Üye
Alıntı Cevapla
Konu: D-smart ekranda 3 tane kırmızı led yanması - ARIZAGönderim Zamanı: 22-Ocak-10 Saat 23:02 |
|
Şöyle link vereyim ayrıntılı bir şekilde anlarsınız... http://tr.wikipedia.org/wiki/Kondansat%C3%B6r |
|
|
Sonsuza Kadar...
|
|
![]() |
|
ruzgarboy
Üye
Alıntı Cevapla
Konu: D-smart ekranda 3 tane kırmızı led yanması - ARIZAGönderim Zamanı: 23-Ocak-10 Saat 20:20 |
|
arkadaslar benım makına garantıden geldı arızası duzelmıs artık bıdaha olmaz dedıler bılmıyorum artık bakacagız |
|
|
|
|
![]() |
|
ruzgarboy
Üye
Alıntı Cevapla
Konu: D-smart ekranda 3 tane kırmızı led yanması - ARIZAGönderim Zamanı: 23-Ocak-10 Saat 20:23 |
|
banada yuksek Kondansatör taktıklarını soyledıler.bu cıhazların hepsınde bu sorun cıkıyormus markası ne olursa olsun.anlıcanız orjınalı en fazla 2 sene gıdıyor...baska bı arıza verırmı bu cıhazlar arkadaslar bılen varmı...varsa soylesın herkese selamlar |
|
|
|
|
![]() |
|
zeroLife
Üye
Alıntı Cevapla
Konu: D-smart ekranda 3 tane kırmızı led yanması - ARIZAGönderim Zamanı: 24-Ocak-10 Saat 14:57 |
|
Genel olarak çoğunlukla üyeler aynı sorundan yaşıyorlar tabiki başka sorunlarda vardır ancak genel olarak illa herkesde olan başka bir problem yok bilinen kadarı ile ayrıca evet bir daha olmaz bana da öyle dediler ancak unutmamak lazım ki bunlar elektronik cihazlar yıllar boyu bir daha olmaz diye bir şey olamaz bir de rüzgarboy siz garanti kapsamında hiçbir ücret ödemeden mi yaptırdınız... |
|
|
Sonsuza Kadar...
|
|
![]() |
|
hadji80
Yeni Üye
Alıntı Cevapla
Konu: D-smart ekranda 3 tane kırmızı led yanması - ARIZAGönderim Zamanı: 10-Şubat-10 Saat 19:20 |
|
merhaba arkadaslar denilen parcalari kardesimin yardimi ile turkiyeden getirtirdim bu parcalardan iki tanesi 1000mf 16v degerlerinde diger bir tanesi ise 100mf 25v degerlerinde simdi benim sorum bu sisme yapan beslemeler c102 c105 c107 {bu sanki daha tam olarak sisme islemini gerceklestirememis gibi duruyor :)} bunlarin hangisini hangi yeni beslemeler ile degistirecem sagolsun kardesim hepsinden 3 er tane gondermis yeteri kadar ayni degerlerde ben de mevcut ama bilmek isterimki hangisini hangisini yerine takacam yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkurler |
|
![]() |
|
arsert
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 06-Nisan-10 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Alıntı Cevapla
Konu: D-smart ekranda 3 tane kırmızı led yanması - ARIZAGönderim Zamanı: 06-Nisan-10 Saat 19:48 |
|
|
![]() |
|
arsert
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 06-Nisan-10 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Alıntı Cevapla
Konu: D-smart ekranda 3 tane kırmızı led yanması - ARIZAGönderim Zamanı: 06-Nisan-10 Saat 19:55 |
|
Vermiş olduğunuz bilgiden dolayı size teşekürü borç bilirim.Sayenizde çok rahat bir şekilde arızamı giderdim.Teşekürler |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
| Sigorta | Kasko | Firmalar | Saat | Smile Adsl | Smile | Fatura Sorgulama | Doping Adsl